Het bedrijf Data Networks Camera Security (DNCS) uit Gierle heeft donderdagavond de trofee KMO Laureaat 2012 van de provincie Antwerpen gekregen. De uitreiking werd georganiseerd door Unizo.

Het Kempens bedrijf DNCS van zaakvoerder Gust Dierickx is donderdagavond in Antwerpen bekroond geworden tot "UNIZO KMO Laureaat provincie Antwerpen 2012". 

UNIZO reikt deze erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering.

DNCS werd verkozen boven twee andere zeer sterke finalisten, met name ATF uit Zandvliet en Brouwerij Het Anker uit Mechelen.  DNCS is nu dus één van de vijf kandidaten die in aanmerking komt voor de nationale erkenning "UNIZO KMO Laureaat 2012". 

De keuze van de jury viel op DNCS omdat het bedrijf in deze toch economisch moeilijke tijden een sterke omzetgroei weet te creëren en deze groei in de toekomst nog weet te bestendigen. 

Vanuit een zeer sterke deskundigheid en doorgedreven dienstverlening is dit bedrijf als kleine KMO een vaste waarde in de sector van: installeren van netwerkbekabeling, toegangscontrole, draadloze netwerken en camerabeveiliging. 

Zij beschikken over een indrukwekkende klantenreferentielijst : zoals Thomas Cook, Goodyear, Eneco, Distrigas en Tomorrowland waar zij een samenwerking kunnen voorleggen van meerdere jaren.  Zij werken met overwegend zeer jonge medewerkers en hebben een echte teamgeest.  Bedrijfsleider Gust Dierickx is een gepassioneerd ondernemer en is zeer sterk betrokken bij alle realisaties vanaf de eerste gesprekken tot en met de oplevering.

DNCS ontving naast een oorkonde een professioneel gemaakte bedrijfsfilm.  Hij zal ook uitgenodigd worden op een exclusieve rondetafel met Vlaams minister-president Kris Peeters.  Gust Dierckx mag nu ook meedingen naar de nationale erkenning "UNIZO KMO Laureaat 2012".  De winnaar hiervan wordt op 7 december bekendgemaakt.

UNIZO en haar partners KBC, Ernst&Young, SAP, Electrabel, willen via de "UNIZO KMO Laureaat" dé KMO's in de kijker zetten die een duurzame bijdrage leveren tot de Vlaamse economie. 

De KMO Laureaat wordt tweejaarlijks verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake strategie, financieel beleid, HRM, innovatie, klantgerichtheid, energie- en milieubeleid, communicatiebeleid en behoorlijk bestuur.  Eerst worden de winnaars per provincie verkozen.  Uit de winnaars wordt uiteindelijk dé KMO Laureaat 2012 geselecteerd.

Foto's :  E. Domus / Nnieuws